| Konu: | Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un açıklaması üzerine konuşması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 78 |
| Tarih: | 27.04.2021 |
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Problem yok, problem olan bir şey yok.
BAŞKAN - Hayır, tamam siz öyle iddia ediyorsanız mesele yok. tutanaklara bakarız eğer düzeltilmesi gerekiyorsa ben arkadaşa tekrar söz veririm, o sözünü düzeltir yani yanlış bir cümle sarf etmişse.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Tamam Değerli Başkanım, biraz evvel değerli hocamızı dinledik. Kendisi bir tarih profesörüdür.
BAŞKAN - Evet, ben de biliyorum Ermeniler konusunda çalışmaları olduğunu.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Ermeni meselesi üzerine kitapları olan, bu konuyu bütün dünyada takip eden, yayınları olan araştırmacı bir bilim adamıdır.
BAŞKAN - Sayın Akbaşoğlu, bunların hepsini biliyoruz.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Biraz evvel, bilinçli olarak bir siyasi analiz çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri'nin, Ermenistan'ın -hakikaten- bu manada içinde bulunduğu durumla ilgili ve Ermeni diasporasının bu konudaki lobi baskısı münasebetiyle, rövanşist bir anlayış çerçevesinde hareket ettiğini ve eleştirilerini ortaya koymuştur.
BAŞKAN - Sayın Akbaşoğlu...
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Bundan daha tabii bir durum yoktur, o kadar.