| Konu: | Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül'ün yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 88 |
| Tarih: | 08.06.2021 |
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Sayın Bülbül "Özgür Özel nerede..." Hepimiz buradayız, fark etmez, hiç fark etmez.
MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Buyurun, buyurun, söz sizde.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Cumhuriyet Halk Partisi konjonktüre göre politika belirlemez. Bu ülkede Kürt kökenli yurttaşlarımıza karşı geçmişten bugüne şüphesiz acı ve üzüntü verici olaylar yaşanmıştır kardeşim; dün de söyledik, bugün de söylüyoruz. Bu ülkede insanlar Kürtçe konuştuğu için dipçiklenmiştir. Bunlar yanlış olmuştur; bunu söylemeye de devam edeceğiz ama biz sizi bir konuda eleştirince "HDP konuşuyor, siz ses çıkarmıyorsunuz..." Siz de çıkarmıyorsunuz. Siz niye çıkarmıyorsunuz, HDP konuşunca siz niye çıkarmıyorsunuz?
MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) - Yok, yok, o iddiaların hepsine MHP cevap veriyor. CHP konuşacak.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Biz dün ne söylediysek bugün de aynısını söylüyoruz. Keşke siz de öyle yapabilseydiniz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
METİN NURULLAH SAZAK (Eskişehir) - Sizin gibi yapamayız!
BAŞKAN - Son cümlelerinizi alayım.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Mesela, "Suda ateş yanmaz, tekeden süt çıkmaz, Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz." dedikten sonra Erdoğan'a payanda olmasaydınız. (CHP sıralarından alkışlar) Bu kadar basit. Biz dün ne söylediysek bugün de aynını söylüyoruz.
SALİH CORA (Trabzon) - Kışkırtma yapmayın, kışkırtma yapmayın, yakışmıyor size.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Şimdi soruyorum: Suda ateş yandı mı? Yandı mı suda ateş? (CHP sıralarından "Hayır." sesleri) Tekeden süt çıktı mı? (CHP sıralarından "Hayır." sesleri) E, maşallah o zaman, maşallah. (CHP sıralarından alkışlar)