GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:4
Birleşim:100
Tarih:07.07.2021

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Öncelikle, tabii, bu yargı paketinde pek çok güzel hizmetler var. Bunlardan bir tanesi de idari yargıda idari başvurulara cevap verme süresinin altmış günden otuz güne indirilmesi.

Diğer bir düzenleme de tebligatın yanı sıra, iddianamenin elektronik ortamda SMS'le ve e-mail adresiyle şahıslara gönderilmesi. Bu elektronik ortamdaki gönderimlerden eğer kişi haberdar olmazsa yine de tebligat yapılmış sayılacak mı?

Diğer taraftan, tabii, bugün HDP çocuk istismarıyla ilgili bir önerge verdi. Tabii, AK PARTİ dönemlerinde çocuk haklarıyla ilgili pek çok düzenleme yapılmıştır. Eksikler var mıdır? Mutlaka vardır ama diğer taraftan, çocukları öldüren, çocukları katleden, çocukları dağa kaçıran ve çocukları istismar edenlere hiçbir şey söylemeyenlerin böyle bir önerge vermelerinin ben hakları olmadığını düşünüyorum.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.