| Konu: | Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 104 |
| Tarih: | 16.07.2021 |
İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Teşekkür ederim Başkanım.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; terörle mücadelede köy korucularımızın katkısı asla yadsınamaz. Köy korucusu olabilmek cesaret ister, millet sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ister. 277 sıra sayılı Kanun Teklifi'nde köy korucularımız için ne gibi iyileştirmeler sağlanmaktadır?
Sağlık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan sözleşmeyle diş protezi yapımı hakkında eğitim sertifikasını kaç kişi almıştır, bunlardan kaç kişi hâlen çalışmaktadır?
Deprem gibi afetlerle 2020 yılında karşılaşmış olanlardan bu yasa teklifi kapsamında faydalanmak isteyen aşağı yukarı kaç kişi vardır? İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu son yıllarda yerli ve millî ilaç üretimine önem verilmesi açısından önemli çalışmalarda bulunmaktadır. Bu kanun burada çalışan personelimize ekonomik anlamda ne gibi bir katkı sağlamaktadır?
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.