| Konu: | Genel Kuruldaki elektronik, ses ve görüntü sistemlerinde yapılan yenilemeye ve ilk hafta görüşmeleri olduğu için bütün konuşmacılara birer dakika ek süre vereceğine ilişkin konuşması |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 2 |
| Tarih: | 05.10.2021 |
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, bildiğiniz gibi elektronik sistemlerimizde, ses sistemlerimizde ve görüntü sistemlerimizde yenileme oldu. Pin kodları sisteme girebilmek için değişti. Eğer pin kodu yanında olmayan ya da unutan milletvekillerimiz varsa bu konuda kavas arkadaşlarımızdan yardım isteyebilirler.
Diğer sistemden farklı olarak hem İç Tüzük madde 60'a göre söz talebi aynı zamanda da soru-cevaba giren arkadaşlarımız, birlikte her ikisi için sisteme girip söz isteme imkânına sahipler. Eski sistemimizde, biliyorsunuz, araya yoklama girdiğinde söz talepleri ekrandan kayboluyordu, yeni sistemimizde söz taleplerinin hepsi sistemde muhafaza ediliyor ve bunları göreceksiniz.
Gene hem yandaki ekranlarımızda hem de milletvekillerimizin önlerindeki ekranda konuşma sürelerinin ne kadar kaldığına ilişkin bilgileri de milletvekillerimiz orada görebilecek.
Ben tekrar yeni sistemin de hayırlı olmasını diliyorum.