KOMİSYON KONUŞMASI

NURETTİN DEMİR (Muğla) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Bakan, Bodrum'da o size yakışmayan konuşmayı yaptınız. Ben de hakikaten, bölge milletvekili olarak üzüldüğümü belirteyim ve kınıyorum tabii ki.

Siz oraya gitmişken -inşallah- Bodrum Hastanesine bakmışsınızdır galiba. Bodrum'un yazın nüfusu 1 milyon civarında oluyor. Orada iyi, güzel hastaneler var, özel hastaneler. Ancak orada boğaz tokluğuna çalışan binlerce insan var ve gece acillerde saatlerce bekliyorlar ve tek hekim tarafından karşılanıyor. Buradaki, özellikle yaz sağlık hizmetleri düzeltilecek mi?

İkinci sorum: Arınç dün bir açıklama yaptı Eskişehir'de. Bu, nedense böyle örgütlere gidince Türkiye'nin sorunlarını da konuşuyorlar, tabii iyi yapıyorlar. "Sağlığa 72 katrilyon harcadık." Diyor, "Vatandaş 5 lira, 10 lira verecek, el insaf!" diyor. Biz de "El insan!" diyoruz, "Diren vatandaş, hastalanma!" diyoruz. Arınç'ın sağlığa harcadık dediği 70 katrilyonu nereye harcadınız? Kimin parasını harcadınız? Bülent Arınç'ın parası mıydı bu para?

2 milyon Suriyeli sığınmacı yiyor, içiyor, 5 kuruş ödemeden sağlık hizmetinin en iyisini alıyor ama Türk halkı, Türk milleti katılım payı, özel hastanelerde yüzde 200'leri bulan ek ücret ödüyor. Türk vatandaşı bir diş muayenesinde 17 lira katılım verirken Suriyeli elini kolunu sallayarak gidiyor. Suriyeliye modern protez yapılıyor, Türk vatandaşı klasik protezi parasıyla yaptırıyor. Siz buna katılıyor musunuz, Arınç'ın bu söyledikleri doğru mu?

Teşekkür ediyorum.