| Komisyon Adı | : | (10 / 276, 277, 278, 279) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Komisyon Başkanı Reşat Petek'in, Komisyonun ekim ayı çalışma programına ve Komisyonda dinlenecek kişilere ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 13 .10.2016 |
BAŞKAN - Değerli arkadaşlar, geçen toplantımızda, 2'nci toplantıda arz ettiğim gibi, paylaşarak, bugün yeterli süre olmamasına rağmen, bir gün içinde arkadaşlarımızla temas kurarak ve mümkün olduğu ölçüde bütün siyasi parti gruplarımızın ve üyelerimizin vermiş olduğu isimler dikkate alınarak ilk toplantımızı bu şekilde, yani bilgi edinme yönünden başlatmış olacağız.
Değerli arkadaşlar, bu çerçevede, ekim ayı için siyasi parti temsilcilerimizin sunmuş oldukları listeleri göz önünde bulundurarak ortak ittifak hâlinde çağrılmasını da öngördüklerimizi -geçen gün ifade ettiğim gibi- dikkate alarak ekim ayı için de bir program hazırladık. Burada verilen listeleri bir araya getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi listelerinde -şimdi önlerinize de gelecek arkadaşlar- burada, genel çerçevede bütün siyasi parti temsilcilerimizin önergelerini karşılayan bir takvim hazırladık. Ekim ayında en son 27 Ekimde toplantımız. Daha sonraki aylar için yine görüşerek bu çalışmayı yapmak üzere şöyle bir takvim, onu da burada arz edeyim:
Bugün, zaten az önce ifade ettim, 13 Ekim itibarıyla,
18 Ekim Salı günü için, değerli arkadaşlar, 5 kişi olarak günlük bir plan yaptık: Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, eski İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala, yine eski Bakan Sayın Mehmet Ağar, gazeteci Fehmi Koru, Profesör Doktor Ahmet Akgündüz.
19 Ekim için: Genelkurmay eski Başkanı Sayın Hilmi Özkök, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, Profesör Doktor Nevzat Tarhan, emekli eski milletvekili Profesör Doktor Birgül Ayman Güler, gazeteci Nevzat Bayhan.
20 Ekim 2016 Perşembe günü için: Yine eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt; Yavuz Çobanoğlu, Tunceli Üniversitesinden, yazar; Profesör Doktor Ekrem Keleş, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı; Yavuz Selim Demirağ, gazeteci, yazar; Ali Bardakoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı.
25 Ekim Salı: Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ; Profesör Doktor Mehmet Ali Büyükkara, Şehir Üniversitesi; Nedim Şener, gazeteci; Gültan Kışanak, Diyarbakır Belediye Başkanı; Mehmet Kılıçlar, eski Emniyet Genel Müdürü.
26 Ekim Çarşamba: Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner; gazeteci Hüseyin Gülerce; Aleksandr Dugin, Putin'in Dış Politika Danışmanı; Emin Arslan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı; Profesör Doktor Sönmez Kutlu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi; Tayyibe Gülek, yine eski bakan.
27 Ekim Perşembe günkü toplantı için: Eski Genelkurmay Başkanı Sayın Necdet Özel; Ziya İlgen, Cumhurbaşkanımızın şimdiki eniştesi olarak ismi basına düşen; eski MİT Müsteşarı Emre Taner; yine eski MİT Müsteşar Yardımcısı Fikret Acar; Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak.
Bu listeden, tabii, burada üye arkadaşlarımızın ve milletvekili arkadaşlarımızın, üyelerimizin önergeleri dikkate alınarak ve Komisyonumuzun araştırma konusuyla ilgili bilgisi olduğunu zaten düşünerek bütün üyelerimiz bu önergelerde bulundular. Bu çerçevede, ekim ayı için böyle bir çalışma programı yaptık. Ayrıca bu konuda yine tereddütleri gidermek bakımından şöyle bir açıklamayı yapayım...