| Komisyon Adı | : | (10 / 276, 277, 278, 279) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | İçişleri Eski Bakanı Mehmet Kemal Ağar'ın Fetullahçı terör örgütüne ilişkin bilgi vermesi |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 20 .10.2016 |
SELÇUK ÖZDAĞ (Manisa) - Sayın Bakanım, hoş geldiniz.
İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI MEHMET KEMAL AĞAR - Sağ olun.
SELÇUK ÖZDAĞ (Manisa) - Bir fani için hem bürokraside hem siyasette ulaşılması zor olan yerlere geldiniz ve buralarda da Türkiye Cumhuriyeti devletine, demokrasiye hizmet ettiniz, milletimize hizmet ettiniz. 15 Temmuz akşamı da demokrasinin yanında duranlara, millet iradesinin yanında duranlara hep destek verdiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir mensubu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.
İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI MEHMET KEMAL AĞAR - Sağ olun.
SELÇUK ÖZDAĞ (Manisa) - Dün burada Hilmi Özkök Paşayı dinledik, eski Genelkurmay Başkanımızı. "Askerî bir istihbaratımız yoktur." dedi. Yok mudur hakikaten askerî istihbaratları? "Bütün bilgileri MİT'ten ve emniyetten alırız, daha sonra tasfiyeleri yaparız." demişti. Askerî bir istihbarat olması gerekiyor mu? Çalıştığınız dönem içerisinde, çok uzun yıllar emniyet teşkilatında çalıştınız, emniyet müdür yardımcılığından, il müdür yardımcılığından başlayarak genel müdürlüğe, İçişleri Bakanlığına kadar görev yaptınız. MİT ve emniyet uyum içinde çalıştılar mı? Zaman zaman uyum içerisinde çalışmadıkları söylendi, neden?
İkinci sorum: Sizin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'yla da kadim bir dostluğunuz vardı. Türk siyasi hayatının temiz eli, temiz nasiyesi, temiz vicdanı bir insandı. Kendisinin, helikopteri düşürüldükten sonra, üç gün sonra orada naaşı bulundu. Daha sonra da helikoptere bir operasyon yapan Özel Kuvvetlerden subaylar oldu biliyorsunuz, Aydın Özsıcak isimli bir şahıs. İfadesinde "Helikopter parçalarına karşı bir hobim var." dedi ama hâkim sormadı "Başka parçalarınız var mı?" diyerek. Hâkim daha sonra tutuklandı FETÖ operasyonunda. Ardından dört dakika ile altı dakika arasında bizim uçaklarımız, F-16'larımız radarlarda gözükmüyor. Ama Sivas radarlarında altı dakika sonra 100-150 kilometre sağdan ve soldan giden iki F-16'ya rastlıyoruz. Daha sonra aynı şahsın, Aydın Özsıcak isimli şahsın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz akşamı otelini basan kişilerden bir tanesi olduğunu, bu ekibin aynı şekilde orada da olduğunu gözlemliyoruz. Bu, bunların yapabileceği bir iş midir? Arkalarında bir güç var mıdır, böyle bir örgütün böyle bir operasyon yapabilmesi için?
Üçüncü sorum da böyle bir yapı Türkiye tek başına bu işleri yapamaz. "Yabancı güçler var." dediniz. "Mutlaka ki bu örgütlerin arkasında yabancı istihbarat güçleri vardır." ifadesini kullandınız. Fetullahçı terör örgütü de başlangıçtan itibaren buraya girmiş olabilir mi, sızmış olabilir mi yoksa daha sonra mı kontrol altına aldılar?
PKK'yla olan mücadelede, terör örgütleriyle olan mücadelede daha önce siz cezaevindeydiniz. Daha önce darbeleri araştırma komisyonu olarak Aydın'da ziyaretinize geldiğimizde şöyle bir ifadede bulunmuştunuz: "Eğer AK PARTİ Güneydoğu Anadolu'da birinci parti olmasaydı Türkiye bölünürdü." dediniz. Bu PKK ve terör örgütleriyle mücadelemizde Fetullahçı terör örgütünün emniyet mensupları ve askerlerinin acaba provokasyonları veya bu tür mücadeleyi akamete uğratmak gibi bir mücadeleleri olmuş mudur?
Teşekkür eder, saygılar sunarım.