KOMİSYON KONUŞMASI

MUSA ÇAM (İzmir) - Sayın Başkan, çok teşekkür ediyorum.

Vermiş olduğumuz bu önergeyle ilgili... Özelleştirme sonrasında özelleştirilen fabrikalarda çalışan veyahut da kamuda çalışanlar ister istemez bir havuzda toplanıyor, onlar belli yerlere aktarılıyor, 4/C statüsüyle, mevsimlik, şurada burada çalıştırılıyor.

Evet, 4/C'lilerle ilgili birtakım düzenlemeler yapıldı, birtakım iyileştirmeler yapıldı ama genel anlamda, bugün, 4/C'liler, aynı işi yapan insanlar, eşit işi... Burada, Mecliste bile şu anda bize hizmet veren, bürolarda çalışan, çay ocağında çalışan kardeşlerimiz, arkadaşlarımız dâhil olmak üzere, çeşitli statülerde çalışıyorlar ve çeşitli ücretler alıyorlar. Eşit işe eşit ücretin olması gerekiyor ve dolayısıyla bu 4/C'liler, mevsimlikler ve kadrosuz olarak çalışan insanlara kadro verilmesiyle ilgili bir önergemizdir.

Bu konuda Maliye Bakanı olarak sizin de çok pinti olmamanız gerekir çünkü diğer bakanlıklara gelince son derece bonkör davranıyorsunuz ama özellikle bu 4/C ve mevsimlik işçilerle ilgili yeteri kadar bonkör davranmadığınızı düşünüyorum. Bu konuda Komisyonun takdirine bırakırsanız karşı tarafta bulunan arkadaşlarımın da ellerini vicdanlarına koyarak 4/C'lilerle ilgili bir olumlu oy kullanacaklarını düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum.