| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı (1/774) ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı (1/733) ve Sayıştay tezkereleri a) Sağlık Bakanlığı b) Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü c) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ç) Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu d) Türkiye Halk Sağlığı Kurumu e) Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 14 .11.2016 |
MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Bakanım, Sağlık Bakanlığında döner sermayeden şu anda ödeme yapılıyor ancak emekliye ayrıldığı zaman bu emeklilikte yansıtılmıyor, bunu emeklilikte de yansıtmanızı istirham ediyorum.
Soru 2: Baz istasyonları âdeta yağmur bulutları gibi her tarafa gelişigüzel kurulmakta. Baz istasyonlarının sağlık açısından zarar ve sakıncalarını araştırmanızı, gerçekten bu konuda da ruhsat verilmemesi hususunda... Sağlığı ön plana alarak yaşamak her şeyin üstündedir. Bu konuda bir hassasiyet göstermenizi istirham ediyorum.
Üçüncü sorum: Gündem Çocuk Derneği 370 dernek arasında kapatıldı. Gündem Çocuk Derneğinin faaliyet alanı çocuk istismarını engellemekti. Acaba çocuk istismarları çok oldu, gündeme getirildi; bu amaçla mı oldu?
Bir başka soru: Zorunlu aşı uygulaması için Anayasa Mahkemesinin kararı var ve bu konuda yönetmelik var ancak kanuni bir düzenleme yok. Sizden istirham ediyorum, bu Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda bunun da düzenlenmesi gerekiyor.
Düzce'de hastane açtınız ancak ameliyat yapılamıyor, sağlık ocağı gibi çalışılıyor, yataklı servisleri açılmadı, yoğun bakım servisi açılmadı, diyaliz ünitesi çalışmıyor, acil açılmadı. Tüm bunların hepsine acaba bütçede bir şey var mı? Burası 300 yataklı. Aynı zamanda, kapanacak olan Muncurlu Hastanesi var, 100 yataklı. Biz Düzce'de konuştuğumuz zaman vatandaş bunun onkoloji eğitim merkezi hâline dönüştürülmesini istiyor.
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Tanal.
MAHMUT TANAL (İstanbul) - Bakanlık rehabilitasyon merkezi hâline getirmeyi düşünüyor ki, vatandaşın bu konuda hakikaten talebi bu değil. Bunu da nazara almanızı istirham ediyorum.