KOMİSYON KONUŞMASI

KADİM DURMAZ (Tokat) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sayın Bakanım, kadın bir Bakan olarak, ülke genelinde kaç tane il müdürümüz kadındır, öğrenmek istiyorum.

Kentlerde belediyeler, kaldırım, yürüyüş yolları, meydanlar ve benzeri düzenlemelerde engellileri çok fazla dikkate almıyorlar. Her ne kadar alıyor olsalar ise de bu noktada bunların son kullanma izninin verilmesi, kontrolü, denetimi ve ruhsatı ya da teslim alınması noktasında bu hizmetin, Bakanlığınız bünyesinde bir birimin onayından sonra buna geçit verilmesiyle ilgili bir yasal düzenleme düşünüyor musunuz?

Yine, gaziliğin ülkemizde bir tanımı yok, sosyal bir vaka. Gaziliğin tanımının yapılmasıyla ilgili bir çalışmanız var mı?

Romanlarla ilgili bir başlık açıp bir çalışma yaptığınızı söylediniz. Afyon ilinde bir sorun vardı, gittim. Gittiğimizde sanayi çarşısının yanına konuşlanmış yaklaşık 20 çadır gördüm. Bu insanlar gayri ihtiyari... Tabii, gündelik işe giden de var ama akşamleyin sanayi esnafının kapısının önünde buldukları hurda, naylon, bidon gibi şeyleri alıp sattıkları, yaşamlarını böyle sürdürdükleri bir vaka. Çok sağlıksız koşullarda yaşıyorlar, elektrik yok, su yok, tuvalet yok. Ülkemizin muhtelif yerlerinde hazine arazilerine konteyner kentler gibi, böyle bir yaşama geçmeleri, hatta yakınlarında bir okul varsa oraya da çocuklarına bir okul servisi gibi böyle rehabilite etme yönünde bir çalışmanız olacak mı? Ki böyle bir başlık açmışsınız.

Teşekkür ediyorum.