| Komisyon Adı | : | DIŞİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Gözden Geçirilen Uluslararası Taşımacılıkta Hayvanların Korunmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı (1/773) |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 08 .02.2017 |
EKMELEDDİN MEHMET İHSANOĞLU (İstanbul) - Şimdi, Sayın Başkanım, teşekkür ediyorum.
Yani eğer siz Başkan olarak inisiyatif almak istemiyorsanız, inisiyatifi bizden bekliyorsanız maalmemnuniye ben âcizane olarak bir teklifte bulunayım. Bu Suriye meselesini, Suriye'deki son gelişmeleri ki bu, hayati bir şeydir çünkü Suriye'de neler olup bittiğini hepimiz takip ediyoruz ve orada şimdi çok hassas bir noktaya gelindi, El Bab etrafında, güneyden, kuzeyden, doğudan, batıdan... Birinci mesele, bunu konuşalım, haftaya mesela bunu konuşalım. Ondan sonraki haftaya da Kardak, o küçük adacıkları falan konuşalım. Burada tabii, Hükûmetin temsilcisinin bulunması en yüksek seviyede bizi sevindirir çünkü en yüksek ağızdan bilgi alacağız, danışacağız. Ama icap ederse kapalı toplantı yapılabilir, hassas meseleler olduğunu biliyoruz, tarihî meseleler olduğunu biliyoruz.
Suriye meselesi de çok büyük hadiselere gebe, hepimiz biliyoruz, takip ediyoruz. Şimdi, bu Komisyon bu konuda fikir beyan etmeyecek de hangi konularda yani Gambiya'yla balıkçılık konusunda bizim ihtilafımız yok ki.
İki teklifim var.
Arz ediyorum Sayın Başkan.