KOMİSYON KONUŞMASI

MEHMET BABAOĞLU (Konya) - Salih Bey'in galiba söylemek istediği konu, üniversitelere ihale yapılıyor malzeme alımında, orada normalinde glütensiz olması gereken ürünün glütensiz olduğuyla ilgili bir teyit söz konusu, değilse tüm ürünlerin değil hocam.

ELÂZIĞ ÇÖLYAK DERNEĞİ BAŞKANI SALİH YENİSU - Biz glütensiz yemek çıkarılması değil... Mesela, diyelim ki, bir baharat alıyorsun, baharat kullanacaksın.

MEHMET BABAOĞLU (Konya) - Normalinde olmaması gerekiyor onda glüten.

ELÂZIĞ ÇÖLYAK DERNEĞİ BAŞKANI SALİH YENİSU - Glüteni orada ne için kullanıyor? Baharatın kalitesini düşürmek için kullanıyor.

MEHMET BABAOĞLU (Konya) - Yani nişasta koyuyor, buğday unu koyuyor.

ELÂZIĞ ÇÖLYAK DERNEĞİ BAŞKANI SALİH YENİSU - Hani, kalitelisi varken mesela küflenmemesi için salçaya nişasta koyuyorlar. Biz diyoruz ki: "Nişasta koyulmasın, zaten doğalı olsun yani salçanın kendisi, özü olsun." Yani demek istediğim o.

MEHMET BABAOĞLU (Konya) - Yani kastı o olduğu için bir yanlış anlama oldu.

ELÂZIĞ ÇÖLYAK DERNEĞİ BAŞKANI SALİH YENİSU - Glütensiz yemek çıkmıyor yani, glütenli yemek çıkıyor, doğasında glüten kullanılmayan yemekleri rahatlıkla yiyebilir.