KOMİSYON KONUŞMASI

KADİM DURMAZ (Tokat) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sayın Bakanım, Tokat-Turhal yeni demir yolu projesi etüt projesi için 21/8/2017 tarihinde ön yeterlilik ihalesi yapılmış olup aradan aşağı yukarı üç aya yakın bir süre geçti, değerlendirilip sonuçlandı mı, bunu öğrenmek istiyorum.

Yine, Tokat'ın devamında Turhal, Zile istikametinde Alaca üzerinden Ankara yolu yapılmakta fakat Turhal şehir içi trafiği tek yol. Zaten şehir içinde çekilmez durumda. İvedi olarak Turhal'a da güneyden bir çevre yolunun yapılması kaçınılmazdır. Bunun dikkate alınmasını istiyorum.

Bir diğer sorum da: Bazen Mecliste bazen Genel Kurulda bazen de basında "Şu kadar sayıda milletvekili arkadaşımız byLock kullanıcısı." ya da işte "Yetkili." gibi sözleri duyup işitiyoruz. Arkadaşlarımıza böyle söylenmesi bizim de yüreğimizi incitiyor. Hazır bu arada Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu yetkililerimiz buradayken bu konuda bir açıklama yapılırsa seviniriz.

BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz Sayın Durmaz.