| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı (1/926) |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 15 .03.2018 |
ZEKERİYA TEMİZEL (İzmir) - Şimdi, Sayın Bakanım, soruyu ilk sorma şeklim direkt olarak teknik arkadaşlaraydı, oyun kavramına herhangi bir sınırlama gelecek mi, gelmeyecek mi diye. Başka ülkelerdeki uygulamaları biliyorum, bu konu sınırlamalar getiriliyor, ilgili kurumları ilgilendirmek suretiyle, bir denetim kurmak suretiyle getiriliyor.
MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Ama buranın konusu değil.
ZEKERİYA TEMİZEL (İzmir) - Dolaylı olarak atıfta bulunarak olmayabilir "Buranın konusu değil, bu konuda sınırlamayı başka bir yer getirecektir." denilebilir, söylediğim olay oydu. "Burada herhangi bir sınır tanımıyoruz." lafına karşı bu kadar "large davranma" ifadesini kullandım yoksa oturup da ne Hükûmetinizin ne sizlerin "Bu kumar, falan, filan." gibi, olaylar konusunda farklı bir şey düşünmeyeceğinizi ben sizden daha önce savunurum, yoktur böyle bir olay. Ama oyun kavramına bu şekilde bir düzenleme yapılıp da teşvik edildiği zaman bir sınırlama getirilir. Burada mı getirilir, dışarıda mı getirilir, nerede getirilirse getirilir. "Buna hiçbir sınırlama getirmeyeceğiz, ne yazarlarsa yazsınlar, bu kapsam içinde değerlendirilir." diyorsanız bizim eleştirimiz bunadır. Yanlıştır bu şekildeki bir düzenleme, yanlış değilse bile eksiktir, eksiktir bu düzenleme diye sadece bir uyarıdan ibarettir, başka bir şey falan değildir. Başkaları şunu yapıyor, başkaları bunu yapıyor konuları o kadar fazla ilgilendirmez bizi ama doğal olarak böyle bir alan teşvik ediliyorsa bu konuda bir sınırlama yapılma zorunluluğu vardır ama bu kanunda mıdır, burada değil de şurada mıdır o sizlerin takdirindedir.