KOMİSYON KONUŞMASI

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Teşekkür ederim.

Sayın Keşir önergeler veriyor, genellikle de doğru önergeler, kabul edilen önergeler oluyor. Ama şimdi burada benim takıldığım bir husus var. "Bu Kanun ile yürürlükten kaldırılan" diyoruz, "yürürlükten kaldırıldı 4456" diyoruz ama "hiçbir hukuki muameleye tabi olmaksızın faaliyetine de devam eder." diyoruz. Bu hukuk açısından çelişkili. Yani bir bankayı feshediyoruz, fesih hükümlerine tabi olmasını ama devam eder diyoruz. Buna gerek var mı? Hukuken yanlış bir ifade.

BAŞKAN - Başka türlü nasıl düzenleyeceğiz?

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Eskisi daha şeydi mevcutta. "Türkiye Kalkınma Bankası yatırım bankası olarak hiçbir hukuki muameleye tabi olmaksızın faaliyetlerine devam eder." Bu kaldırıldı.

BAŞKAN - 8'inci maddeye gelin.

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - E, kaldırmayalım o zaman. Faaliyetlerine devam eder.

BAŞKAN - Kanunu koyarken tamamen bu şekilde yeni bir kod kanunu yazımı yerine ilgili kanuna gidip ilgili kanun maddelerinde değişiklik yaparak bu iş yapılabilirdi ama teklif geliş şekli bu. Bunun da boşluğa düşmemek için bu düzenlemeyi yapmak zorunda kalıyor.

Ayşe Hanım'a da teşekkür ediyoruz, doğru bir iş yapıyor.

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Yani kanunu kaldırıyoruz bankayı kaldırmıyoruz. Olmaz ki. Bankayı kaldırmıyorsun, bankayı kuran kanunu kaldırıyorum diyorsun.