| Komisyon Adı | : | İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONU |
| Konu | : | İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı başta olmak üzere Türkiye'de zorla kaybettirilenler konusunda alt komisyon kurulmasına ilişkin önergesinin görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 17 .10.2018 |
BAŞKAN - Ben de teşekkür ediyorum.
Sezgin Bey önergesini açıklarken iki aşamalı olarak açıkladı. Bir, geçmişte Türkiye'de yaşanan birtakım olaylara atıfla Cumartesi Anneleri üzerinden bir açıklama getirdi, diğeri de Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak.
Şimdi, geçmiş çok eski dönemde Meclisimizde bu kayıp çocuklarla ilgili olarak bir komisyon kurulmuş ve incelemeleri yapmış. Sizin de ifade ettiğiniz gibi o zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız nezdinde görüşmeler yapılmış. Şu aşamaya baktığımız zaman da üzerinde buna ilave olarak yapılacak bir gerekçe ben şahsen görmüyorum, bu birincisi.
İkinci konu olarak, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak da yanlış bilmiyorsam cumhuriyet savcılığı bir soruşturma başlattı, oradaki süreç de şu anda devam ediyor. Konu uluslararası bir mahiyet kazanmış oldu, Hükûmetimiz de zaten daha ilk gününden itibaren bu noktadaki net duruşunu ortaya koydu. O bakımdan ben oylarınıza sunacağım.