| Komisyon Adı | : | KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünün (EÜAŞ) ve bağlı ortaklığı Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürlüğünün 2015 ve 2016 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 18 .10.2018 |
KEMAL ÇELİK (Antalya) - Ben bir ilave yapacağım.
Şimdi, arkadaşlarımız da nükleer santralleri hep çevreyle, çevreye vereceği zararla değerlendiriyorlar. Zaten hep öyle söyleniyor ama büyük ülkelerde hiç çevreye zarar vermiyor ama Türkiye'de nedense hep çevreye zarar veriyor.
Şimdi, biz 1956'da ilk Atom Enerjisi Komisyonu kurmuşuz. Yirmi yıl sonra da Akkuyu'ya lisans vermişiz. Yani altmış iki yıl önce atom enerjisini devlet olarak gündeme getirmişiz, nükleer enerjiyi, Akkuyu'ya yirmi yıl sonra lisans vermişiz, kırk iki yıl olmuş, hâlâ Akkuyu'ya bir şey yapamıyoruz, şimdi yapılmaya başlanınca da gürültü başladı. Benim önerim şu: Yabancı ülkeler yapabilir, Türkiye'nin gelişmesi için her türlü engeli koyabilir ama bizler biraz hassas davranalım diye düşünüyorum. Sadece nükleer santral yapmıyoruz, nükleer teknolojiye de sahip oluyoruz. Bu büyük ülkelerin hepsi de nükleer teknolojiye sahip ülkeler, o ülkeler büyük ülkelerdir. İnşallah bunu başarırız.