KOMİSYON KONUŞMASI

EMİNE GÜLİZAR EMECAN (İstanbul) - Teşekkür ederim.

Öncelikle, Sayın Meclis Başkan Vekilimizden sorulara cevap vermesini tabii ki burada rica edeceğim. Dünkü oturumda Sayın Bakan, maalesef, süresinin tamamını propaganda amaçlı bir konuşmaya ayırarak sorulara cevap vermedi ve sorulara yazılı olarak cevap vereceğini söyledi.

Şimdi, burada, Mecliste de bir cevap alışkanlığı olmadığı için Meclis Başkan Vekilimizden özellikle buradan ayrılmadan cevapları vermesini rica edeceğim.

İlk soru, muhalefet partilerinden gelen kanun teklifleri ne zaman komisyonlara ve oradan da Genel Kurula inecek? Böyle bir çalışmanız olacak mı? Böyle bir beklentimiz var.

Biraz da Türkiye Büyük Millet Meclisi yerleşkesiyle ilgili sorularım var. Yerleşke içerisinde, milletvekillerine ait eski bina neden yıkılmıştır? Orman Genel Müdürlüğüne ait binanın satın alınması için ödenen para ne kadardır? O binayı satın almak yerine yıkılan bina personel yerleşkesi olarak kullanılamaz mıydı?

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.

EMİNE GÜLİZAR EMECAN (İstanbul) - Bitmedi Sayın Başkanım.

Bina ihtiyacı varsa Türkiye Büyük Millet Meclisinin sahip olduğu bina kullanılamayarak yıkılmış ve yeni bina satın alınmıştır.

Yine soruldu ama Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğine üye iş adamlarının katkılarıyla yıkılan A ve B blokları yerine yapılması planlanan yeni bina nedir? Bununla da ilgili...

Yeni personellerle ilgili -hemen hızlıca soruyorum- özellikle konuşmamda da belirtmiştim, aynı işi yapanlara farklı maaş ödenmesiyle ilgili... Örneğin, çay ocaklarında görev yapan, hizmet işinde bulunan ve aynı işi yapan kişilere farklı maaş ödemeleri yapıldığı söyleniyor. Bununla ilgili bir açıklama bekliyoruz.