| Komisyon Adı | : | DIŞİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç'un (2/1188) esas numaralı Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 15 .11.2018 |
BAŞKAN - Dışişleri Komisyon Başkanı olarak bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Dışişleri Komisyonunun alışılagelmiş bir tarzı vardır ve konuşmalarda bütün üyelerimiz son derece dikkatli ifadeler kullanırlar. O açıdan Tulay Hanım, kullandığınız iki kelimeyi doğru bulmadığımı söylemek istiyorum. Burada tekrarlamayacağım. Henüz daha cevabını alamadığınız bir soruyla ilgili olarak buraya yakışmayan iki kelime kullandınız.
TULAY HATIMOĞULLARI ORUÇ (Adana) - Hangisiydi Başkanım?
BAŞKAN - Tekrarlamak istemiyorum, siz biliyorsunuz onları. Sadece bunu genel bir şey olarak söylüyorum.
Buradaki amacımız bilgi almak, bunlarla ilgili değerlendirme yapmak. Her üyemiz, her parti temsilcimiz bununla ilgili uygun bulmadıkları bölümlere ilişkin meşruhat koyabilirler, Genel Kurulda bununla ilgili savunabilirler ama buradaki insicamı bozmamak bakımından çok istirham ediyorum, buranın geleneksel konuşma tarzına riayet etmemizde fayda olabilir çünkü aksi takdirde burayla ilgili olan yerleşmiş adap ve kanaat zarara uğrayabilir, onu söylemek istedim.
Çok teşekkür ediyorum.