KOMİSYON KONUŞMASI

ESİN KARA (Konya) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Genel Müdürüm ve yönetim kurulu üyeleri; hoş geldiniz diyorum.

Öncelikle benim birbirinden farklı sorularım olacak. Bunlardan bir tanesi, Konya'nın yeni yüksek hızlı tren gar projesi ne zaman bitecek? Az önce konuşmanızda bu yıl başında tamamlanacağını söylediniz. İnşallah biz de Konyalı hemşehrilerimize böyle bir müjdeyi vermiş oluruz çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük projesinden bir tanesi diye biliyorum yanılmıyorsam.

Diğer bir konu ise, bilanço üzerinde yine bir değerlendirme yapmak istiyorum ben. Hazır değerlerimiz 2016 yılında 64 milyon 26 bin 869 lira iken, şüpheli ticari alacaklar -hem ticari hem diğer alacaklardaki rakama bakarsanız- yaklaşık 241 milyon civarı yani 3,76 katı hazır değerlerimizin. Alacaklarımızı tahsil edersek likiditesi daha yüksek bir kurum hâline geleceğiz. Burada şüpheli alacaklarımızla ilgili herhangi bir teminatımız var mıdır? Bunlarla ilgili hukuki çerçeve ne durumdadır?

Yine, diğer maddelerle ilgiliydi ama orada ben bilerek söndürdüm çünkü geneli hakkında konuşacağım daha çok olduğu için. 14 no.lu madde 2016 yılında "Yatırım ödeneklerinin yatırım programında belirlenen amacın dışında kullanılmaması" diyor. Sayıştay raporumuzun 224'üncü sayfasına baktığımız zaman ben yeterli bir açıklama göremedim. Yatırım projeleri dışında harcanan bu kaynaklar nelerdir, nelere aktarılmıştır?

Yine, naçizane bir şey dikkatimi çekti. Sizin bize sunmuş olduğunuz kalamazolar çok kalın. Neden diye baktığım zaman, her soruya bir tane sayfa ayırmışsınız. Yani, devam ettirebilirdiniz, bu bizim için sayfa israfı olmuş. Küçücük bir soruya, bir cevap; kâğıt israfı bayağı olmuş. Bu benimki bir öneri. İnşallah bundan sonrakilerde daha az sayfa israfıyla gelinmiş olur.

Teşekkür ediyorum, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.