KOMİSYON KONUŞMASI

GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Sayın Cemal Öztürk, bu esnaf muaflığından faydalanan kaç kişi olduğu bilgisi burada yok. Belki Gelir İdaresinde bu bilgi vardır. Bu bilgiyi rica ediyorum.

İkincisi, değerli arkadaşlar, düşünün ki mantı yapıyor birisi evde, 35 bin lira cironun herhâlde bir yarısı en az maliyetidir yani et alacak, hamur alacak, şunu alacak, bunu alacak.

AYŞE KEŞİR (Düzce) - Gıdada yarıdan fazla değildir ama.

GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Neyse ama en az yarısı maliyetidir, oradan vuralım yani sizin dediğiniz gibi, takıdan vazgeçelim. Geriye kalıyor 15-16 bin lira, aya vursanız 1.200-1.300 liralık bir gelir. Bu limitte bütün partiler mutabık Sayın Başkanım, bu limiti en azından asgari ücretin 2 katına yükseltelim başlangıç olarak deriz, başlangıç olarak en azından 2 katına yükseltelim asgari ücretin, yıllık brüt gelirinin. Böylece daha çok vatandaşımız bundan faydalansın, daha rahat etsin, korkmasın bir anda "aşıyorum" deyip hülle yapmasın, başka birisi üzerine daha hesap açmasın. 2 katı bence başlangıç için makuldür. Sayın Cemal Öztürk, sizin de görüşünüzü merak ediyorum. 2 katı yapalım, en azından 1 katı maliyeti olur, 1 katı da o kişinin kazancı olur diye düşünüyorum. Böyle hep beraber takdir edelim derim.