KOMİSYON KONUŞMASI

BAŞKAN - Bugün saat 14.30'da STEM Alt Komisyonumuzun da toplantısı olduğundan toplantıyı saat 13.00 gibi bitirmeyi planlıyoruz.

Değerli üyelerimiz, Komisyonumuzun bugünkü gündeminde 1-2 Aralık 2018 tarihinde Mardin'de gerçekleştirilen çalıştayla alakalı bir yol haritası belirledik, onun üzerinde konuşacağız. Birleşmiş Milletler ve IPU, onunla birlikte bir çalışma tablosu oluşturduk. Onları da size oradaki konuşmalarla birlikte bir el gündemi şeklinde dağıttılar diye biliyorum. Alt komisyon çalışmalarına dair bilgilendirme yapılacak, alt komisyonlarımız çalışıyor çünkü. Zannediyorum 5 veya 6 toplantı yaptılar alt komisyonlarımız, onunla da alakalı bize bir bilgilendirme yaparlarsa... Güzel bir çalışma oluşturdular, şimdiden emeklerine teşekkür ediyorum, onlar da söz alacaklar.

Başta kadınlar olmak üzere üretime katılımı artırmaya yönelik kanun teklifi taslağı ve öneriler yer almaktadır. Bununla alakalı dokümanlar yine önünüzde var, dağıtıldı, odalarınıza gönderildi, ayrıca çıktı olarak önünüzde var.

Değerli üyeler, hepinizin bildiği üzere, yerel seçimler nedeniyle ve alt komisyonları oluşturduğumuzdan onların da çalışmalarını yaptıklarından dolayı bir süredir toplanamadık. Bu bir genel değerlendirme toplantısı gibi de olacak. Başkanlık olarak klasik faaliyetlerimiz dışında neler yapabileceğimiz üzerine paydaşlarla istişarelerde bulunuyoruz. Zaten gündemimizin bir konusunu da bu istişareler sonucunda ortaya koyduğumuz planlamalar oluşturmaktadır.