KOMİSYON KONUŞMASI

BAŞKAN - Bu arada, Jülide Hanım, bizim de bu kadar çalışmamızda gördüğümüz bir şey var; bir kere bunu yerel yönetimlere benimsetmemiz lazım, hatta gerekirse yerel yönetimlere de görev vermemiz lazım. Yetki değil de kanuni bir görev verecek şekilde bir düzenleme şart. O zaman biz bunu... Hakkâri'deki belediye de bu işle ilgilensin, Kırklareli de ilgilensin, Gümüşhane de. O zaman tam yayabiliriz belki yani hukuki altyapımızla... "Yerel yönetimler ve üniversite iş birliği" dedi Mustafa Bey; çok doğru. Üniversite bende yoktu, doğru bir şey yani üniversiteler bir kere işin içine girmeli. Zaten bakanlıklar işin içinde, sivil toplum örgütlerimiz var ama belediyeler de... Şimdi seçimlerde görüyoruz ki belediyeler engellilere vaatlerde müthiş bir yarış yapıyorlar, vaatlerini yapsınlar, görevi de verelim. Bu da notumuzda olsun.

SOBE VAKFI BAŞKANI MUSTAFA AK - Sayın Başkanım, âcizane ilave yapmak istiyorum. Vakıflar da yani sivil toplum kuruluşları da en az yerel yönetimler kadar bu işin içine sokulmalı. Yani mevcut şartlarla istenilen bu ders saatlerini karşılama hususunda diğer kuruluşlarımızın yetersiz kalacağı kanaatindeyim.

BAŞKAN - Evet, dün o konuları görüştük. Zaten burası gelmek isteyen bütün vakıflara, derneklere her zaman açık, söz hakkı da veriyoruz, daha da vereceğiz.

SOBE VAKFI BAŞKANI MUSTAFA AK - Başkanım, eğitim kısmına vakıfların da dâhil olmasını diliyorum yani bizim kurduğumuz model gibi, önerim bu şekilde.

BAŞKAN - Evet, anladım.

Çok teşekkür ediyorum.