| Komisyon Adı | : | (10 / 242, 349, 392, 394, 397, 401) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Avukat Jülide Işıl Bağatur, Prof. Dr. Evren Yaşar ve SOBE Vakfı temsilcilerinin yaptıkları sunumlara ilişkin görüşmeler |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 27 .06.2019 |
HÜLYA NERGİS (Kayseri) - Değerli Başkanım, değerli milletvekili arkadaşlarım, çok değerli misafirlerimiz ve SOBE Eğitim Kurumundan gelen eğitimcilerimiz; ben de hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Bugün de benim oğlumun raporunu almak için gittik, RAM'daydık, onun için gelemedim, evveliyatında da bir işim vardı.
Aslında bugün çok önemli bir sunum vardı burada. İşin eğitim kısmı çok önemli. Tabii, sağlıkla alakalı, çok komplike, yani bir çok uzmanı ilgilendiren, birçok kurumu ilgilendiren problemler ve sorunlar var ama eğitim mevzusu en önemli ve en can alıcı olan kısmıydı, aileleri çok ilgilendiren. Bugün bulunmayı isterdik ama olmadı, kısmet olmadı.
Tabii, ben de bir engelli annesiyim, yaşanan sorunları çok iyi biliyorum. Bahar Vekilimizin okuduğu mektuptaki mevzuları bir yıllardır yaşadık, bizzat içindeyiz. İnşallah, tabii, bu Komisyon çok verimli olacak, Allah'ın iziyle, inanıyorum.
Yani Türkiye'de birçok şeyler yapıldı, çok şeyler yapıldı, yirmi yılda ciddi bir mesafe katettik. Ben de bir engelli annesi olarak durumun çok farkındayım. Ama bu alanın zorluğundan da kaynaklanan ve teşhis konulamamış olmasından kaynaklanan, dolayısıyla ciddi problemler var. Gelişen ve gelişmesi gereken bir konu, bir alan. Dolayısıyla tabii ki sorunlar var ve olacak ama sorunları çözmek noktasında, çağa uygun tedbirler koymak noktasında ve dünyada neler yapılıyor, başka ülkeler bu problemlere nasıl çözümler üretiyor, bunları da tespit edip ona göre bir yol haritası belirlemek noktasında hayati bir çalışma olduğunu düşünüyorum bu yaptığımız çalışmanın.
Ben teşekkür ediyorum hepinize.