| Komisyon Adı | : | DIŞİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gine Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kalkınma İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi (2/1539) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 23 .10.2019 |
YUNUS EMRE (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Birkaç soru yöneltmek istiyorum: Şimdi, bu kalkınma işbirliği anlaşmalarının anladığım kadarıyla bir benzer formatı var farklı ülkelerde yapılan anlaşmaların. Biz yaptığımız inceleme sonucunda şöyle bir veriye ulaştık. Daha önce Ürdün'le yapılan bir anlaşma var ve Komisyonumuz 26'ncı Dönem Birinci Yasama Yılında bu anlaşmayla ilgili raporunu hazırlamış. Şimdi bir karşılaştırma yapıldığında şu görünüyor. Gine'yle yapılan anlaşmada bir farklı hüküm var, madde 4. Bu maddede TİKA Program Koordinasyon Ofisinin yetkileri belirlenmiş 4'üncü maddede. Ancak böyle bir madde Ürdün'le yapılan anlaşmada yer almıyor, bu farklılığın sebebini ben sormak istiyorum. Ve tabii, bu yetkilere baktığımızda değerlendirmelerimize göre geniş yetkilerin olduğunu düşünüyoruz. Böyle geniş yetkilerin tanınmasının amacını sormak istiyorum.
Yine, benzer kapsamda anlaşmanın 9'uncu maddesinde "Bu anlaşmanın hükümleri anlaşmanın yürürlüğe girmesinden önce başlatılmış proje ve programlar için de uygulanır." hükmü var. Burada hâlihazırda Gine'de başlatılan herhangi bir proje ve program var mıdır, bunu sormak istiyorum.
Teşekkür ederim.