| Komisyon Adı | : | (10 / 1058, 1071, 1108, 1220, 1288, 1369, 1464, 1559, 1560) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Komisyonun çalışma takvimi, Komisyonda görevlendirilecek uzmanların belirlenmesi ve Komisyona davet edileceklerin tespitine ilişkin görüşmeler |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 31 .10.2019 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Ankara) - Ben de aslında güvenle ilgili sadece bir iki şey söylemek istiyorum. Hani başta da söyledim, beklediğim bir nezaketti ve aslında demokrasiydi de tabii ki. Hani bunu beklemek ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemem ama benim anlayışım böyle.
Yalnız bu güvenden ziyade Sayın Ahmet Bey, bir prensiple oluşabilecek bir şeydir. Yani herkes şöyle der mesela: "Biz bir aileyiz." Aynı zamanda orada emekçiyi sömürür ya da der ki: "Bizim toplumumuzda asla böyle bir şey olmaz." Ama çok ciddi bir şiddet vardır mesela. Yani bunu önlemek için siz prensipleri koyarsınız. Aynı şekilde demokrasinin de prensipleri vardır yani aslında burada talep edilen buydu ve bu Komisyonun adı aynı zamanda "şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması Komisyonu" olduğu için ve başta söylediğim güç sahibi kişilerin karartmasının aynı zamanda engellenmesi gerektiği için özellikle buna özen gösterilmesi gerekirdi. Yani kamuoyu bundan daha çok tatmin olurdu. Sadece söylediğimiz şey bu. Yani buna özen gösterecek olan da sizdiniz çünkü çoğunluk sizsiniz. Siz zaten her durumda hanginizi isterseniz seçersiniz, başkanı, başkan vekilini... Bizim böyle bir şansımız yok ki ama bunu başka komisyonlarda ya da en azında benim üyesi olduğum Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda başarabiliyoruz mesela. Yani burada yapılabiliyor, başkan başka, başkan vekili farklı parti, kâtip üye farklı partiden olabiliyor ve bu daha iyi, sağlıklı bir çalışmayı yürütmeyi sağlıyor. Bu prensiptir, güvenle alakalı olan bir şey değil. Yoksa ben sizleri tanımıyorum, kime güveneyim, kime güvenmeyeyim hiç böyle bir şeyle hareket etmem. Ben prensiplerle hareket etmek istiyorum, umarım hepimiz de öyle hareket edeceğiz.
Teşekkürler.