KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/2312) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 31 .10.2019 |
VEDAT DEMİRÖZ (İstanbul) - Aslında 18'nci maddeyi izaha gerek yok, günlerdir konuşuyoruz. Sadece 4 dilimden sonra 5'inci dilimi getirdik ve 500 bin lirayı aşan gelirlerin yüzde 40'la vergilendirilmesini teklif ediyoruz.
500 bin liraya kadar gelince ücret ile diğer gelirler arasındaki vergilendirmede ücretler lehine sadece 4 bin liralık bir fark vardı orada bakarsanız, yani 500 bin liranın 163.460 lirası normal vergilendirilen diğer gelirler ücretlerde 159.460 TL idi; aşan kısmın yüzde 40'tan vergilendirilmesini öngörüyor yani ücretler lehine bir 4 bin lira fark var orada 3'üncü ve 4'üncü dilimden gelen farktan dolayı.
Eğer onu dikkate almıyorsanız, 500 binin üzerine yüzde 40 vergi getiriyoruz diyelim.