KOMİSYON KONUŞMASI

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Sayın Başkanım, gündem dışına çıktık ama tabii ki hakaretamiz birbirimize konuşmamamız lazım, doğrudur ama usule, esasa, buradaki etik kurallara da uymak lazım. Dün akşam Genel Kurulda daha önce bizden geçen değerli konut vergisiyle ilgili bir kanun maddesinin geçtiğini öğrendik yani Komisyonumuza gelmemiş, bize de haber verilmedi, gerçekten nasıl olduğunu merak ediyorum. Komisyonumuza haber verilmedi, sizin bilginiz yok, benim bilgim yok, diğer arkadaşların yok. Nasıl toplandı? Bütün grupların uzlaşısının olması lazım ve Komisyonun orada çoğunlukla bulunması lazım.

BAŞKAN LÜTFİ ELVAN - Muhtemelen tüm gruplar "Evet." dedi ki...

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Komisyonun olması lazım.

BAŞKAN LÜTFİ ELVAN - Şöyle: Eğer partiler, grup başkan vekilleri anlaşırsa yapılabiliyor.

MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Önergelerde bütün grupların imzası yok yalnız.

GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Bizim yoktu.

BAŞKAN LÜTFİ ELVAN - Evet, Sayın Meclis Başkan Vekilim, Sayın Akif Hamzaçebi Bey bu işi daha iyi bilir.

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Demin konuştum ben Sayın Hamzaçebi'yle -dediğiniz gibi bu konuyu gayet iyi bilir- önergede de bütün grupların imzası yokmuş ama -biraz önce baktık- yani orada da bir usulsüzlük var, sıkıntı var, onun düzeltilmesi lazım. Etik olarak da Komisyona haber verilmesi lazımdı, bizlerin haberinin olması lazımdı; doğrusu o.

BAŞKAN LÜTFİ ELVAN - Evet ama içerik olarak da herhâlde her birinizin tasvip edeceği bir içerikti.

BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - O ayrı tabii, içerik olarak tasvip edebiliriz ama... Yani Uğur Aydemir'in haberi olmadan -yani "Uğur Aydemir" derken hepimizi kastediyorum- bu konuda Plan ve Bütçe Komisyonunun bilgisi olmadan böyle bir şeyin yapılmaması lazımdı.