| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2018 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleriyle İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1153) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 09 .06.2020 |
GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Sayın Genel Müdürüm bakın, bununla ilgili kriterleri şeffaf bir şekilde açıklamalısınız. Ben tabii ki "Hangi şirketleri ne yapıyorsunuz, ne görüşüyorsunuz?" açıklayın diye beklemiyorum ama kriterler şeffaf olarak açıklanmalı. Hangi kriterlere göre ortaklık yapar, o önemli. İlkeleri ve kriterleri açıklarsanız daha az eleştirilirsiniz. "Şeffaflık" dediniz ya, bu çok kritik.
Diğer mesele, kamu bankalarındaki hâkim durum, sigorta meselelerindeki birleşmeler, bütün bunlar nasıl etkileyecek? Bütün bunlarla ilgili daha doyurucu cevapları -herhâlde Sayın Başkan size süre vermeyecek- en azından yazılı olarak bize verin ama süre verseydi keşke bize anlatsaydınız, böyle çok daha iyi olurdu. Bankalara sermaye aktarımı meseleleri var yani bunların piyasa bozucu etkilerinin ne olacağına dair... Hangi plana göre bu yatırımları yapıyorsunuz, yapacaksınız? OVP'yle, YEP'e döndü. Neye göre yapıyorsunuz, hangi plana göre yapıyorsunuz?
EMİNE GÜLİZAR EMECAN (İstanbul) - Yapamıyorlar.
GARO PAYLAN (Diyarbakır) - Bütün bunlarla ilgili daha doyurucu...
Süre olmadığı için, anlıyorum, sizi eleştirmek için söylemiyorum.
Sayın Başkan, yazılı cevaplarımızı istiyoruz.