| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | |
| Dönemi | : | 24 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 29 .01.2015 |
MUSA ÇAM (İzmir) - Teşekkür ediyorum.
Her 2 arkadaşımıza da teşekkür ediyoruz vermiş oldukları bilgilerden dolayı. Tabii, sorun şu: Kanun yapma tekniği açısından problem var. Aslında, 40 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi milletvekilleri aramızda bir tek hekim var burada AKP'den; Konya milletvekili arkadaşımız var, o da sağ olsun bu konuyla ilgili bize çok bilgi vermedi, hiç konuşmadı arkadaşımız. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız konuştu.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Ertuğrul Bey de var.
BAŞKAN - 2 doktor arkadaşımız var. Ertuğrul Bey gözcü olunca doktor kabul etmediniz.
MUSA ÇAM (İzmir) - Göz hekimi hocamız da var burada.
2 hekim arkadaşımız var fakat konuşmadılar bu konularda. Biz de konunun yabancısıyız. Bu konunun Sağlık, Aile Çalışma, ve Sosyal İşler Komisyonunda, hekimlerin ağırlıkta olduğu bir komisyonda görüşülmesi gerekirken ne yazık ki bu yapılmadı. Bu, iktidar partisinin yanlış yönetim biçiminden kaynaklanıyor. Ben, şimdi her 2 arkadaşımın verdiği bilgiye teşekkür ediyorum ama Gülseren Hanım'ın verdiği yanıtlar yine kafamda bir soru işareti yarattı. Yani, lisans, yüksek lisans eğitimi görmüş ebelerin üzerine üç yıllık, dört yıllık sağlık meslek lisesi mezunu ebelerden birine bu sertifikayı, bu yetki belgesini verdiği zaman, sizin üzerinizde konumlandırabilir, konuşlandırabilir.
Şimdi, Sayın Müsteşar Yardımcısı dedi ki: "Biz bunu yönetmelikle düzenleyeceğiz." Bizim kendi kişisel -tabii, Sayın Müsteşarı tenzih ederek söylüyorum- AKP Hükûmetine global olarak baktığımızda, yönetim biçimi ve tarzı olarak baktığımızda olmayacak işler değil. Biz bu işlerin yönetmeliklerle değil, kanun içerisine dercedilmesini isteriz. Yani, çok kalın harflerle, çizgilerle bunun olmayacağının belirtilmesini isteriz. Bu yapılmadığı için de yarın dört yıllık bir sağlık meslek lisesi mezunu birini lisans, yüksek lisans mezunu bir ebenin üzerine getirip orada şef, bilmem nedir, yönetici yapabilir. Bizim itirazımız bunadır. Bu, aynı zamanda sizlerin hakkınızı korumaktır, yoksa bizim için özel olarak bir şey yok, bir sorun yok. Ama, böyle bir tehlike söz konusu çünkü yönetmelikler, sonunda oturulacak, bir kadrolaşmadır, bir arka bahçe şekline dönüştürülecektir, bizim endişelerimiz ve kaygılarımız tamamen bundandır, bilmenizi isteriz.
Teşekkür ediyorum.