| Komisyon Adı | : | ÇEVRE KOMİSYONU |
| Konu | : | Konya Milletvekili Selman Özboyacı ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ile 62 Milletvekilinin; Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/3133) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 15 .10.2020 |
MURAT ÇEPNİ (İzmir) - Şimdi, biz zaten bu düzenlemenin esas olarak sermayenin, şirketlerin doğaya karşı işlediği suçlara yönelik çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz. Yani bugün Çevre Komisyonunun ve bütün olarak çevre ve ekolojiden yana bakanların yapması gereken şey, bugün temel sorun olan bu şirketlerin kâr uğruna saldırı ve talan politikalarına karşı çıkmaktır, Komisyonumuzun görevi budur. Buradaysa, kamu kurumu niteliğinde bir ajans kuruyoruz, içerisinde, yönetim organlarında sermayeden, özel sektörden insanlar olacak ve bunlar aynı zamanda denetim de yapacaklar. Dolayısıyla, biz tabiri caizse kuzuyu kurda teslim edeceğiz.
Dolayısıyla, bu anlamda, bu hem çevre hukuku açısından hem de çevre ve ekoloji sağlığı açısından son derece tehlikelidir, bu anlamda itiraz ediyoruz.