| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | |
| Dönemi | : | 24 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 05 .11.2014 |
MUSA ÇAM (İzmir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Tabii ki biz 2014-2015 yılının bütçesini ve bir önceki yılların da kesin hesabını konuşuyoruz. Doğal olarak buradaki bütçeler de iktidarın siyasi manifestosu aynı zamanda. Doğal olarak bizler de muhalefet milletvekili olarak bunun sadece rakamsal boyutunu değil, bütün boyutlarıyla incelemek ve bütün boyutlarını tartışmak durumdayız.
Şimdi Sayın Akdoğan'a sormak istiyorum: RTÜK'te hukuka aykırı ve kamu zararı doğuran iş ve işlemler olduğu basında sürekli yer almaktadır Sayın Bakan. RTÜK ve METEKSAN İş İlişkisi Kurumsal Kaynak Planlaması Projesi'yle ilgili usulsüzlükler olduğu RTÜK Teftiş Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Raporu'nda açıkça yazıldığı hâlde neden soruşturma açılmamaktadır?
RTÜK, bilişim, yazılım, bilgisayar programları gibi konularda ciddi miktarda zarara uğratılmışken soruşturmanın engellenmesi ne anlama gelmektedir? Konu adli mercilere niçin bildirilmemektedir?
TRT'yle ilgili... TRT'nin yayınlarında hep aynı yorumcular var. Bunların görevi de muhalefete hakaret etmek, küfretmek. Bunlara ödenen ücretler nedir ve bunları seçme, tercih etme kriteri nedir?
Üçüncü sorum da, TRT'de kimler, hangi program karşılığında ne kadar ücret alıyorlar?
Teşekkür ederim.