| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi (1/281) ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin (1/280) Komisyonda görüşülme usul ve esasları hakkında görüşme |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 02 .11.2020 |
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.
Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri, Sayın Bakanım, değerli bürokratlar ve basın mensupları; hepinizi saygıyla selamlıyorum, iyi haftalar diliyorum.
Sayın Başkanım ve Sayın Bakanım, geçen yılki bütçe sunumunuza baktı. Bugün sizin bakanlığınız dâhil 14 kurumun bütçe ve kesin hesabını görüşüyoruz, 14 kurum. Şimdi, geçen yılki sunumunuzda, ilk sunumunuzda ve sonraki sunumunuzda kendi bakanlığınız içindeki birimlerin dışında başka hiçbir bilgiye sahip olamamışız. Mesela Vakıflar Genel Müdürlüğüyle ilgili, çok önemli bir kurum. Hiçbir şekilde cevap alamamışız, hiçbir cevap alamamışız, siz hiçbir açıklama yapmamışsınız. Bugün de öyle olmasın; diğer kurumlarla ilgili, ilgili kurumlarla ilgili bilgi de verilsin lütfen kesin hesabı ve bütçeleriyle ilgili olarak.
Sunumunuza baktım. Bugün de yok galiba ama bir şekilde buna bir formül bulmamız lazım çok önemli kurumlar bunlar, hiçbir şekilde...
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY - Bütün birimler var Başkanım. Başlık şeklinde yok, o sunumun içinde ama hepsi bölüm bölüm var.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Vakıflar da var mı?
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY- Var var.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - İyi, memnun olurum çünkü geçen yıl hiçbir şekilde vakıflarla ilgili ya da diğer bazı kurumlarla ilgili sorularımız ya da yorumlarımıza hiçbir cevap alamamışız.
Mümkün olduğunca da Sayın Başkanım, bu süreyi Sayın Bakanın hem başlangıç hem de sondaki süresini çok rasyonel değerlendirmemiz lazım.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY- Başkanım, şöyle de bir şey yaptık: Bu konuşma metnini daha kısa tuttum ama size verdiğim yazılıyı özellikle çok geniş tuttum, bütün detaylar içinde olsun diye -geçen sefer ki o yetişememeden dolayı- o yazılı metinin içinde hepsi var. Sadece bölüm bölüm başlık içinde yok, konuşma metinleri ama sırasıyla geliyor. Okursanız göreceksiniz hepsine değinildi.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) - Teşekkür ederim.