| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi (1/281 ) ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi (1/280) ve Sayıştay tezkereleri a)Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı b)Karayolları Genel Müdürlüğü c)Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ç)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 19 .11.2020 |
NEVZAT CEYLAN (Ankara) - Sayın Başkanım, değerli Bakanım, değerli bürokratlar, çok kıymetli milletvekili arkadaşlarım; Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Ben, özellikle Ankara'yla ilgili bazı tespitlerimi ve taleplerimi iletmek istiyorum. Sayın Bakanım, Ankara-İstanbul yolu için, bildiğiniz gibi, en kestirme yolun Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu veya Göynük üzerinden geçmesi gerekirken geçmişte yapılan siyasi birtakım yanlış uygulamalarla bu yolun oradan geçmediğine şahit olduk ve yıllardan bu yana da bu yol hâlâ işlev kazanmış değil ve gittikçe de trafiğin arttığına, gittikçe de o yolun kullanılmaya başlandığına şahit oluyoruz. Ankara-İstanbul yolunun o hattan gidildiği zaman yaklaşık 50-60 kilometre daha kısaldığını sizin Karayolları teşkilatı da çok iyi bilirler. Fakat bu yol, maalesef, yıllardan bu yana ihmal edildi.
Özellikle Nallıhan'a yaklaşırken 23 kilometrelik yola hâlâ bölünmüş yol yapılmadı Sayın Bakanım. Bunları sizlere arz ettik ama bu yolun 2016 yılında yatırım programına alınmış olmasına rağmen dört yıldan bu yana da yapılmaması gerçekten bizleri sıkıntıya sokmaktadır. Yolcu trafiği epey artmış durumdadır. Orada Eti Soda'nın onlarca kamyonu günde birkaç sefer yapmaktadır. Beypazarı'nın sebze kamyonları, tırları oradan geçmektedir. En çok kazanın olduğu yer bu yol olmuştur. Neredeyse her gün kaza olmaktadır. Şahsen kendim de kaza yaptım ve arabam pert oldu, onu da özellikle belirtmek istiyorum. Dolayısıyla bir an evvel bu yolun yapılması gerekiyor. Çok pahalı bir yol değil, 23 kilometrelik bir yol burası. İnşallah sizler de İstanbul'a giderken bu yoldan geçerseniz bizim haklı olduğumuzu da çok net bir şekilde görürsünüz diye düşünüyorum.
Diğer taraftan bu yoldan seyahat edenler çoğalmaya başladı, inanç turizmi yönünden de son derece önemli bir hat burası. Bir taraftan Nallıhan'da Tapduk Emre'nin makamı var, diğer tarafta Göynük'te Akşemseddin Hazretlerinin bulunduğu yer var, son derece tarihî bir yol. Zaten geçmişteki İpek Yolu'nun da buradan geçmesinin anlamı çok açık ve net. Dolayısıyla bu yol konusunda hassasiyetimizi belirtiyor ve bir an evvel başlanılmasını özellikle temenni ediyoruz.
Diğer taraftan, yine, çok hızlı tren konusunda... Eğer bu hattan geçerse çok daha kısa sürede İstanbul'a ulaşılacağı çok nettir. Malumunuz İstanbul'un nüfusu 16 milyon, Ankara'nın nüfusu 5,5-6 milyon; yaklaşık 22 milyonluk nüfus, Türkiye'nin dörtte 1'ine tekabül etmektedir. Bu dörtte 1'ine tekabül eden nüfusun en çok sirkülasyon yapıldığı yol, en kestirme yol burasıdır. İnşallah, çok hızlı trenin buradan geçmesini de temenni ediyoruz.
Ben, bu vesileyle Bakanlığın bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum.