| Komisyon Adı | : | (10 / 3200, 3361, 3362, 3364, 3365) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdür Yardımcısı Ercan Demiryürek'in ve MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Yer Bilimleri Araştırmaları Koordinatörü Selim Özalp'in, Türkiye'de depreme yönelik olarak MTA Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve planlanan çalışmalar hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 25 .11.2020 |
BAŞKAN RECEP UNCUOĞLU - Çok teşekkür ediyoruz Değerli Doçent Doktor Selim Özalp Bey.
Şimdi, özellikle arkadaşlar soru soracak, söz almak isteyen vekillerimiz de var.
Şimdi, Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2011'de yürürlüğe girdi ve 2023 hedefleri var bu planın da ve o gün bugün birçok kurumumuz, MTA da dâhil olmak üzere, bu eylem planındaki görevlerini icra ediyorlar ve bugün AFAD Başkanımız sunumunda da, bu UDSEP sayesinde bugüne kadar yapılmış çalışmaları da güzel ikonlarıyla bize sunumunda yansıtmıştı.
Yine gördüğümüz kadarıyla da MTA'nın da yine UDSEP kapsamında şurada 4 ana başlıktaki "A.1.1.2." "A.2.1.1." "A.2.1.3." "A.2.1.4." başlıklarındaki çalışmaları devam ediyor. Bu noktada biz tabii ki Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında en son kurulan Deprem Araştırma Komisyonunun önerileri ve o günden bugüne yapılan çalışmaların da kendi raporumuza yansıtma, bu noktadaki gelişimi de tespit edebilme adına bizim için de MTA'nın yaptığı bu çalışmalar da önemli, bunların yansımasını sağlamak açısından önemli.
Teşekkür ediyoruz.