| Komisyon Adı | : | KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ'nin 2017 ve 2018 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 15 .06.2021 |
TAMER DAĞLI (Adana) - Başkanım, teşekkür ediyorum.
Şimdi, tabii ki, özellikle bu salgın döneminde sürekli sahada firmalarla çok yakın temasımızda şunu net bir şekilde gördük: Bir kere, hakkını vermek lazım. "EXİMBANK olmasaydı çok büyük sıkıntı çekerdik." diyen birçok sanayici var. Bunu bir kere söyleyelim, hakkını verelim.
MUSTAFA TUNCER (Amasya) - Adana'da şubeniz var.
TAMER DAĞLI (Adana) - Evet, Adana'da şubemiz var, şubeyle ilgili kıstaslar belli. İnşallah ihracatı 1 milyar doların üzerine çıkarırsanız sizin orada da hemen şube açmaları için biz ricacı oluruz yani.
MUSTAFA TUNCER (Amasya) - Adana öz evlat, Samsun üvey.
BAŞKAN MUSTAFA SAVAŞ - Evet, karşılıklı konuşmayalım.
TAMER DAĞLI (Adana) - Özellikle ihracatçıların riskini sıfırlayan sigorta konusundaki, o ürün konusundaki hassasiyetlerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum çünkü bu dönemde ihracat yapmak çok büyük risk. İhracatçı parasını EXİMBANK aracılığıyla garanti altına aldığından kısıtlı imkânlarla da olsa gönül rahatlığıyla ihracat yapabiliyor. Ayrıca, verdiği kredilerin yüzde 76'sının KOBİ'lere yönelik olması da sahaya bakış açılarını gösteriyor ve Türkiye'de verilen toplam ihracat kredilerinin yaklaşık yüzde 52'sini de yine EXİMBANK veriyor ve bütün bu süreç içerisinde Türkiye ortalamasının üstünde, yüzde 20'lere yakın bir sermaye rasyosuyla da bankayı yönettikleri için ben banka yönetimi ve Sayın Genel Müdürü kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Teşekkür ediyorum.