KOMİSYON KONUŞMASI

SEMRA GÜZEL (Diyarbakır) - Biraz önce çok kötü bir haber aldık. Basındaki arkadaşların da sayfalarına belki düşmüştür, haberleri vardır. Bu sabah, İzmir Konak'ta bulunan binamız silahlı bir saldırgan tarafından basılmış ve bina ateşe verilmiş. İçerisinde bir kadın arkadaşımız, Deniz Poyraz, saldırgan tarafından öldürülmüş, katledilmiş. Evet, gencecik bir kadın bir saldırgan tarafından, hiç tanımadığı bir saldırgan tarafından katledildi. Binamızın her gün polisler tarafından, güvenlik tarafından sözde güvenliği sağlanırken bu olay yaşandı.

Evet, şiddeti konuşuyoruz ama hâlâ her gün şiddeti ve ölümü görüyoruz maalesef ve her gün bu söylemlerle üretiliyor bu şiddet. O yüzden kurduğumuz söz, yaptığımız haber çok önemli. Bugün, bizler, bizim gibi düşünmeyenleri düşüncelerinden dolayı hedef yaparsak bu ölümlerin de devamı gelecek, bu şiddetin de saldırıların da devamı gelecek. O yüzden, bu saldırıyı kınıyoruz, bir kez daha kınıyoruz buradan.

Tabii, bu söylemim genele dair bir söylem. O yüzden, bu saldırının sorumlusu partimizi ve muhalefeti hedef gösterenlerdir diyoruz. Bu saldırı yaşanmışken bu moralle burada durmam imkânsız, İzmir'e geçeceğim.

Size iyi toplantılar.

Teşekkürler.