KOMİSYON KONUŞMASI

SÜLEYMAN GİRGİN (Muğla) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Sayın Bakan, Doğu Akdeniz'de 2021 yılında kaç sondaj yapılmıştır? Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve diğer santral ve yer üstü bütün kömür ocaklarında sendikal örgütlülüğün önüne engel çıkarmak için iş kollarını muvazaalı bir şekilde parçalayan şirketlere yönelik bir yaptırımınız olacak mı? Santrallerin bulunduğu bölgelerde hava kalitesini gösteren ölçümler anlık olarak yapılıyor mu, yapılıyorsa neden halkla paylaşılmıyor?

Özelleştirmeler sonucu özel sektör tarafından işletilen santrallerde ve madenlerde çalışan işçiler diğer kurumlara gönderilmeye, emekliliği gelenler ise emekliliğe ayrılmaya zorlanıyor. Çalışanları mağdur eden bu uygulamalara karşı niye tedbir alınmıyor?

Kömür fiyatlarının arttığı bugünlerde günde 3 ünite için yaklaşık 800 kamyonla Soma'dan, Yatağan Santrali'nden kömür geliyor. TKİ'ye bağlı ocaklardan ve özel sektörden gelen bu kömürlerle üretilen enerji maliyeti vatandaşa mı yüklenecek?

Teşekkür ediyorum.