KOMİSYON KONUŞMASI

EMİNE GÜLİZAR EMECAN (İstanbul) - Teşekkür ederim.

Sayın Bakan, Bakanlığınız bünyesinde çalışan personel travmatik olaylarda çalışmaktalar; yaşlılar, engelliler, suça sürüklenen çocuk-kadın gibi. Bu personel toplumun dezavantajlı kesimleriyle çalışıp travmayla bire bir yüzleşen kişilerden oluşuyor fakat yıpranma payı alamıyorlar. Bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Zor koşullarda çalışan personellerinizin koşullarının iyileştirilmesi yolunda somut adımlarınız olacak mı?

İkinci sorum: 4+4+4 eğitim sistemi öncesinde ve sonrasında yaşanan çocuk işçilik verilerini bizimle paylaşabilir misiniz?

Üçüncü olarak da resmî çocuk istatistiklerine göre çocuk evliliği oranının en yüksek olduğu illerden başlanarak ülkenin tamamında farkındalık ve bilinçlendirme amacıyla eğitim düzenlenmesi düşünülmekte midir? Çocuk evliliklerinin önüne geçmek için Bakanlığın uygulamaları nelerdir?