KOMİSYON KONUŞMASI

MUSTAFA DESTİCİ (Ankara) - Teşekkür ederim.

Sayın Başkan, kıymetli Bakanım, Bakan Yardımcılarımız, Sağlık Bakanlığımızın değerli yöneticileri, bürokratları, kıymetli milletvekillerimiz, Komisyon üyeleri; öncelikle sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Sağlık Bakanlığımızın bütçesinin hayırlı olmasını Yüce Rabb'imden niyaz ediyorum.

Tabii, öncelikle, pandemi süreci, Covid-19 hepimizin birinci gündem maddesi. Ben de bu vesileyle Covid'den hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanelerimizde tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum.

Tabii, Covid-19 dünyada yaşanan bir salgın; haklarını teslim etmek gerekir, Sayın Bakanımızdan Sağlık Bakanlığımızın tüm bürokratlarına ve özellikle sağlık çalışanlarımıza kadar hepsinin özveriyle çalıştıklarına şahitlik ettik. Hayatlarını kaybedenler oldu, özellikle sağlık çalışanlarımızdan hayatlarını kaybedenlere hassaten bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum, Allah onlardan razı olsun diyorum.

Tabii, bu arada vilayet gezilerimiz oluyor, il gezilerimiz oluyor, ilçe gezilerimiz oluyor; Ankara'da bulunduğumuz süre içerisinde yaşadıklarımız oluyor, kendi yaşadıklarımız oluyor; çevremizden, vatandaşlarımızdan bize ulaşanlar oluyor; şunu çok rahatlıkla ve açık yüreklilikle ifade edeyim ki: Bu süreçte Türkiye'nin dört bir tarafını hem ziyaret ettiğimizde gördüğümüz hem bizi aradıklarında söyledikleri; Bakanımızdan Bakan Yardımcılarımıza, bütün sağlık il müdürlerimize, başhekimlerimize, doktorlarımıza, hemşirelerimize kadar hem aradığımızdaki olağanüstü hassasiyetleri, ilgileri, hastalarımızın memnuniyeti hem de hastaneye düşenleri ziyaret ettiğimizde oradaki ilgi, alaka, tedaviye kadar gerçekten ziyadesiyle memnun etti; bu süreçte âdeta yüzümüzü güldüren ve içimizi rahatlatan, ferahlatan durumlardan oldu. Sadece ülkemizin belli bölgelerinde değil; bu ziyaretlerimizde, Şırnak'a özellikle de Cizre'ye gittiğimde orada muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda, onlarla da istişare ettiğimizde aynı duygularını -bütün vatandaşlarımız ülkemizin pek çok tarafında- dile getirdiler. Tabii, bu arada talepleri olmadı mı? Eksiklikleri dile getirmediler mi? Onları da dile getirdiler. Ama röntgen cihazından doktor ihtiyacına ya da hemşireye kadar hangi ihtiyaçları dile getirildiyse, bu anlamda, gerçekten bu talepler haklı ise yine, bunlar iletildiğinde bunların da süratli bir şekilde yerine getirildiğini gördük; bunlar için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Tabii, bir aşı süreci var Covid-19'da. Tabii ki herkes kendini muhafaza etmeli fakat devletin, Sağlık Bakanlığının birinci sorumluluğu, tedavi hizmetleri ve tabii ki bunun yanında aşı. Bu konuda aşı tedarikinde de yine Bakanlığımızın, diğer devletlerle kıyaslandığında, üstün bir gayretle aşılamada... Hem başlangıç noktası itibarıyla hem daha sonraki süreçte hem de bugün Türkiye'de bir aşı ihtiyacının olmaması, hatta aşı olmak istemeyenlerin dahi zorla, zorla dediğim, hani teşvik edilerek aşı yapılması... Mesela, burada yine rastladığım bir şey söyleyeyim: Şırnak girişinde Ankara'da dahi karşılaşmadığımız imkânlar var. Giriyoruz ve oradaki kontrol noktasında aynı zamanda istediğiniz anda aşı da yapılıyorsunuz. Aynı şekilde, Siirt'e gittiğimizde -esnaf gezerken- orada yine çadır kurulmuş, aşı isteyen aşısını olabiliyor. Bu hizmetleri yerinde gördük, bundan da büyük memnuniyet duyduk, bunu da ifade edeyim.

Tabii, beklentimiz yerli aşıydı. İnşallah, bugün Sayın Bakanımız bu müjdeyi de verdi; ben de yerli aşı bekleyenlerden biriyim. Daha önce aşılarımı oldum ama bu aşımı yerli aşı olmak istiyorum. Onun için, bugün bu müjdeyi aldık; inşallah, en kısa zamanda, başladığında ben de gelip yerli aşımı olmak istiyorum.

Ben bu duygu ve düşüncelerle Sağlık Bakanlığı bütçemizin -daha doğrusu Sağlık Bakanlığına ne kadar bütçe ayırırsak onu hak etmişlerdir diye düşünüyorum ve inşallah ben bu hizmetlerin ziyadesiyle artarak devam edeceğine inanıyorum- tekrar hayırlı olmasını Yüce Rabb'imden niyaz ediyor, bütün sağlık çalışanlarımıza ve yetkililerimize bir kere daha şahsım ve Büyük Birlik Partisi camiası adına şükranlarımı sunuyorum. Başarılarının ve hizmetlerinin devamını diliyorum.