| Komisyon Adı | : | DIŞİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Ürdün Haşimi Krallığı Hükümeti Arasında Hava Hizmetleri Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi (2/3412) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 17 .02.2022 |
AYDIN ADNAN SEZGİN (Aydın) - Çok teşekkürler Sayın Başkan.
Sayın Kaymakcı bir ölçüde haklı olarak deminki cevabımda anlaşmaları hızla onaylatma konusuna önem atfedildiğini söylemişti. Şimdi, burada bakıyorum, bu önemli bir metin. Ürdün Amman, ayrıca hani bölgede kuvvetli sayılan bir nirengi noktası havacılık anlamında.
Şimdi, 2014'te Türkiye'ye -bizim taşımacılık, havacılık sektörümüze- muhtelif yararlar sağlayan bir anlaşma, biraz önce Sayın Kaymakcı da değindi. Şimdi, 2014'te parafe ediliyor bu anlaşma, 2016'da imzalanıyor, altı sene bekliyor yürürlüğe girmek için yani bu prosedüre geçmek için, bu sürece girmek için. Bu gecikmenin nedenini sormak istiyorum Sayın Kaymakcı'ya ve Ulaştırma Bakanlığının sayın temsilcisine çünkü bu kadar, böyle altı yıl bir sivil havacılık anlaşmasının onay için beklemesi çok sık rastlanan bir durum değil. İkinci olarak bunda birtakım böyle söylentilerden bahsediyorum. İdeolojik nedenlerin devreye girdiğine dair işte bazı şayialar var, İhvan konusu özellikle vurgulanıyor bu söylentiler meyanında. Ben, bu konuda Sayın Kaymakcı'nın cevabını rica ediyorum.
Teşekkür ederim.