| Komisyon Adı | : | DIŞİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Avrupa Konseyi İnsan Ticaretine Karşı Eylem Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı(1/433) |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 1 |
| Tarih | : | 30 .12.2015 |
OĞUZ KAAN SALICI (İstanbul) - Vize serbestisi yol haritasında kaç anlaşma yer alıyor yani şu an onaylayacağımız anlaşma vize serbestisi için gerekli olan anlaşmalardan bir tanesi. Bunun gibi kaç anlaşma daha var, toplam kaç anlaşmayla ilgili Türkiye bir taahhütte bulundu ve bu vize haritasının, yol haritasının sonucunda varacağımız nokta neresi?
BAŞKAN - Ben cevap vereyim isterseniz.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI BÜYÜKELÇİ LEVENT MURAT BURHAN - İsterseniz bu konuda yazılı bilgi sunayım.
BAŞKAN - Yazılı bilgi sizden alalım, bu vize muafiyetiyle ilgili toplantıya komisyon başkanları da davet edilmişti. 3 taneyi biz şu an halletmiş olduk. Haftaya doğrudan ilgili olan -herhalde- 6 tane daha var. Bunların hangileri hazır ben bilmiyorum ama sayı kabacu şu an gözüken bu ama Bakanlık bize detaylı bir şekilde versin. Kalkınma Bakanlığının da ekleyebileceği şeyler var, toplumda şümullü bir paket olduğu için Başbakan Yardımcısı Lütfi Bey'den bize gelen ve bununla alakalı gibi gözüken madde sayısı 10'dan fazla değildir.
OĞUZ KAAN SALICI (İstanbul) - Şu anda elimizde var.