| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Mersin Milletvekili Baki Şimşek'in, (2/4336) esas numaralı Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerde bir CHP milletvekilinin konuşmasında kendi ismini zikrettiğine ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 29 .03.2022 |
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Sayın Başkan, tabii, ben bir açıklama gereği hasıl olduğu için Komisyon toplantısına geldim. Genel Kurul çalışmaları sırasında aşağıda gündeme getirmiş olduğum bir konu burada, sanıyorum bir Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili tarafından "Milliyetçi Hareket Partisinden Baki Şimşek yasayla ilgili karşı bir görüş belirtti" gibi bir açıklama olmuş.
EMİNE GÜLİZAR EMECAN (İstanbul) - Ben söyledim.
BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Tabii, CHP'nin bizi anlamasını beklemiyoruz ama yine yanlış anlamışlar. Ben aşağıda yaptığım konuşmayı aynen burada tekrar ediyorum: Pandemi süreci içerisinde gıdada ve tarımda sıkıntılar yaşanmış, tarımın ve gıdanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha Türkiye'nin ve dünyanın gündemine girmiştir. Hazine arazilerinin mutlaka kullanıcılara, hak sahiplerine satılması; kiraya verilenlerin ya da satışa çıkanların da direkt açık ihale yoluyla, herkesin ihaleye girerek değil de özellikle o bölgede yaşayan köylülerin veya orada nüfusa kayıtlı olan insanlara verilmesinin doğru olacağı noktasında... Aslında farklı bir gündem yani buradaki direkt kanunla alakalı bir pozisyon değil ama sanki buradan işte, Milliyetçi Hareket Partisinin... Ben -bu söylediklerimi burada da tekrar- bu şekilde bir konu gündeme getirmiştim ama Cumhuriyet Halk Partisi bunu herhâlde, "Baki Şimşek çıkacak olan yasaya..." Yoksa bizim Mecliste defaatle yapmış olduğumuz konuşmalarda kendi seçim bölgemiz başta olmak üzere, özellikle Erdemli'de, Silifke'de Anamur'da hazine arazisi üzerine bina yapan, yerleşim alanları olan insanların tapularının bir an önce verilmesi, bu süreçlerin hızlandırılması, hazine arazilerinin ve 2/B arazilerinin kullanıcılara devredilmesiyle ilgili Genel Kurulda da Plan ve Bütçe Komisyonunda da çok sayıda konuşmamız vardır. Ben bunun kayıtlara geçmesi adına bir açıklama yapmak istedim.
Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.