| Komisyon Adı | : | ADALET KOMİSYONU |
| Konu | : | Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ve 117 Milletvekilinin; Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4290) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 29 .03.2022 |
TURAN AYDOĞAN (İstanbul) - Anlatalım mı? Bizim de hukuk bilgimiz var bu konuyla ilgili.
Yani aynı sistemle bu sözleşmeden geri dönmek mümkündü. Sayın Cumhurbaşkanı bir yetki gaspı yaptı. Kendisinin sadece uygulamayla ilgili kısmından çıkarak sözleşmeden tümüyle Türkiye'yi çıkarır hâle geldi. Hiçbir hukukçuyu bu sistem üzerinden ikna etme şansınız yok. Tarih bunu zaten netleştirecek.
BAŞKAN YILMAZ TUNÇ - Anayasa Mahkemesi kararı...
TURAN AYDOĞAN (İstanbul) - O yüzden bize kalkıp özür...
EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ (Bursa) - Anayasa Mahkemesinin kararı...
TURAN AYDOĞAN (İstanbul) - Efendim, Anayasa Mahkemesinin çok saçma kararları da var, ben size anlatırım.
Sizin, Anayasa Mahkemenize -ki benim de Anayasa Mahkemem hiçbir kurumu tekzip etmeyeceğim bizim iktidarımızda çok daha özgün, çok daha bağımsız, çok daha objektif ve sübjektif koşullardan ari bir şekilde bu işi yapacaklar demokratik kurumlar ama- Yargıtayda koltuğuna bir gün bile oturmamış bir üyeyi seçtirecek kadar tekçi sistemin esiri hâline getirdiniz. O yüzden, bırakın bu işleri.