| Komisyon Adı | : | KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Türk Reasürans AŞ'nin 2020 yılına ait bilanço ve netice hesabının görüşmeleri |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 12 .05.2022 |
METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Sayın Başkanım, teşekkür ediyorum.
Kıymetli Komisyon üyeleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Genel Müdürüm ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum, teşekkür ediyorum.
Tabii, bu ülkenin 15 milyar doları yurt dışına gidermiş, bunu da öğrenmiş olduk burada, bunun şu anda 3 milyar dolarının Türkiye'de kaldığını söylediniz.
TÜRK REASÜRANS AŞ GENEL MÜDÜRÜ SELVA EREN - TL.
METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - 15 milyar ile 3 milyar TL; düzeltelim, teşekkür ederim. 3 milyar TL, 15 milyar da olsa ciddi bir rakam. Türkiye içerisinde bu rakamın 3 milyarının kalması çok önemli, bundan dolayı ben sizlere, şahsınıza ve yönetiminize teşekkür ediyorum. İnşallah, bu rakamı 10 milyar, 15 milyar seviyesine çıkartır, bu paraların yurt dışına gitmesini engelleriz diye düşünüyorum.
Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum, başarılar diliyorum.