KOMİSYON KONUŞMASI

MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) - Sayın Bakanım, orada sıkıntı yok. Atladım mı bilmiyorum da veya okuduğunuzdan atladım mı? Evlenme olayıyla ilgili ben sordum sadece. Nüfus adres değişikliğiyle ilgili bir şey sormadım ben. Evlenme olayıyla ilgili farklı bir durum var burada. İki hususu düzenliyoruz, biri evlenmeyle ilgili, diğeri de adres değişikliğiyle ilgili.

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Burada adres değişikliğini yazıyor.

MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) - Tamam adres değişikliğinde var ama evlenmeyle ilgili bir bildirim yükümlülüğünü duymadım. Kaçırmış da olabilirim, bilmiyorum.

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Nikâh memurları nüfus memurluğuna bildirecek diye... Belediyeler bildiriyorlar.

MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) - İşte, normalde öyle de efendim...

SALİH CORA (Trabzon) - Soyadı değiştiği için zaten mecburen...

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Otomatikman bildiriyor.

MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) - Bildirmek zorundalar da -hukuk yoruma dayalıdır- buradaki ifadeden herkese bu yükümlülüğün getirildiği anlamı çıkabiliyor.

MİLLÎ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Yok, öyle çıkmaz. Yükümlülüğü olanlara getiriliyor. Yükümlüğü kimlere var ona bakmak lazım.

MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) - Biz o yükümlülük bölümlerini çıkarmışız maddeden. İfade şöyle değişmiş: "Evlenme olayını bildirme yükümlülüğü."