| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Devlet Memurları Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/4527) |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 5 |
| Tarih | : | 30 .06.2022 |
DURMUŞ YILMAZ (Ankara) - Sayın Başkanım, bu yaptığımız düzenleme hukuk tekniğine uymuyor, hukuk ve kurallar genel olarak konur. Burada spesifik olarak, özel olarak bir kurumun içinde çalışan 3-5 kişiyi dikkate alarak onların günün birinde görevlerinden alınması hâlinde nereye gideceklerini önceden belirliyoruz. Bunun akla, mantığa sığan tarafı yok, bir kamu idaresinde de böyle bir şeyin olması mümkün değil.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Meclisin biraz özel bir kurumsal konumu olduğu için yani o anlamda...
DURMUŞ YILMAZ (Ankara) - Hayır, efendim. Bununla açıklanamaz bu. Türkiye Büyük Millet Meclisinin dışında Türkiye'de onca kamu kuruluşu var, bir bütün bu yani herkes için aynı şeyi yapmak lazım; hiç doğru değil bu.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Bakanlıklarda 2017'den beri varmış bu, şimdi Meclise de bu hak veriliyor.
DURMUŞ YILMAZ (Ankara) - Bu madde geri çekilmeli. Gerçi arkadaşlar itiraz ediyorlar... Bekaroğlu da söyledi, acaba önümüzdeki dönemde yapılacak seçim sonucunda ortaya çıkacak duruma bir hazırlık mı? Takdiri size ait, bence yanlış bu.