KOMİSYON KONUŞMASI

BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Şimdi, değerli arkadaşlar, müsaade ederseniz Sayın Konuşmacının bazı ifadeleriyle ilgili tutanağa geçirmem gereken bir tutum var; onu ifade etmek istiyorum.

Savaş kavramından bahsetti Sayın Konuşmacı. Savaş konusunda yetkili otorite olan Meclisimiz biliyorsunuz ve Komisyon olarak bu konuda bu ifadeye hiçbir şekilde katılmadığımızı tutanaklara geçirmek isterim.

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR (Ağrı) - Ne diyelim?

BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Ülkemiz meşru ve hukuki bir çerçevede teröre yönelik olarak, sınır güvenliğini sağlamaya dönük olarak, ülkemize göçü engellemeye dönük olarak ve komşu ülkelerimizde huzuru tesis etmeye yönelik olarak operasyonlar yapmaktadır.

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR (Ağrı) - Aile Bakanı öyle olmadığını söylüyor.

BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Bu Meclisten aldığı yetkiyle, hukuki demokratik bir yetkiyle bu operasyonları yapmaktadır. Bunlara savaş nitelemesini hiçbir şekilde kabul etmediğimizi belirtmek isterim.

DİRAYET DİLAN TAŞDEMİR (Ağrı) - Aile Bakanın söyledi, Aile Bakanı.

RIDVAN TURAN (Mersin) - Bir şey söylemeyecek miyiz?

BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Bunun dışında...

Bir tamamlayayım arkadaşlar, rica ediyorum.

Değişik fikirler ifade ediliyor, bu fikirlere katılırım, katılmam, hiçbir şekilde içeriğe müdahale etmiyorum. Onu değişik partilerden arkadaşlarımız sırası geldikçe görüşlerini ifade ederler, söylerler ama birtakım temel konularda da takdir edersiniz ki Komisyon Başkanı olarak İç Tüzük çerçevesinde kayıtlara gerekli tutumu düşmek durumundayım.

Değerli arkadaşlar bir de bir anons yapmak istiyorum. Belki bu tartışmalarda hani faydalı olabilir. Merkez Bankamız biliyorsunuz her yıl bir sunum gerçekleştiriyor Meclisimize. Az önce Merkez Bankası Başkanımızla bir tarih üzerinde anlaştık, 2 Aralık günü yani Komisyonumuzda bütçe çalışmaları bittikten ve Genel Kurulda başlamadan önce Merkez Bankası Başkanımız gelip Plan ve Bütçe Komisyonumuza bir sunum yapacak. Orada da Merkez Bankasının politikalarıyla ilgili her türlü soru, yorum yapılabilecek ve tartışma yapılabilecek.

Bunu da bilgilerinizi arz etmek istiyorum.