| Komisyon Adı | : | (10 / 6598, 6599, 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Komisyona sunulan bilgi ve belgelerin değerlendirilmesine, Komisyon çalışmalarının değerlendirilerek Komisyon raporuna ilişkin önerilerin alınmasına ve Komisyonun bir aylık ek çalışma süresi talep etmesine ilişkin görüşmeler |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 18 .01.2023 |
BAŞKAN TANER YILDIZ - Cemal Bey'e teşekkür ediyoruz.
Ben, TTK'ye sözü vermeden önce kısa bir konuya değinmek istiyorum. Tabii, ister istemez konunun çok elim bir yanı olduğu için ve 42 şehidimiz, 4 de yaralımız şu anda bu vakada bulunduğu için her birimizin hassasiyeti tabii diğerinden daha az değil. Bu işin yalnızca dünyevi, hukuki yanı yok, aynı zamanda uhrevi yanı da var, vebal yanı var; doğru olduğuna inandığımız bir konuyu hiçbir şekilde saklamadan, örtmeden, örtbas etmeden, ötelemeden, itelemeden mutlaka burada gündeme getirmemiz lazım. Bir kısım konu tekrarlarının da ben bu hassasiyetten kaynaklandığı kanaatindeyim ama süreyi daha iyi kullanmak açısından bunu söylüyorum.
Bir de bütün partilerde oy birliğiyle alakalı alacağımız bir kararın yani bir ay süreyle uzatmanın bütün partiler yani AK PARTİ, MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti tarafından da desteklendiğini görüyorum. Bu istişareyi bu toplantıda yapacağımızı söylemiştim, genel kanaatin bu olduğunu, oy çokluğuyla değil, oy birliğiyle olduğu kanaatini. O yüzden, bir yandan burada bulunan üyelere imzaları... Ben imzamı attım bir ay sürenin uzatılmasıyla alakalı, sayın üyelerimize de -Cemal Bey burada, arkadaşlarımız burada, hep beraber- bu imza sirkülerini şimdi dolaştıracağız. Malum, prosedür Komisyonun öncelikle bu kararı alması ve Genel Kurula arz etmek üzere Başkanlığa yazması gerekiyor. Tabii ki Genel Kurulda bundan farklı bir karar çıkmayacaktır diye kendi gruplarımızı da bilgilendireceğiz bu manada. O yüzden ben bir aylık ek sürenin oy birliğiyle imzaya açılmasını teklif ediyorum ve inşallah bu imza sirkülerini arkadaşlarımız dolaştıracaklar.
Ben sözü şu anda TTK'ya veriyorum.
Buyurun lütfen.